Volledig scherm
Claudia Pechstein. © BSR Agency

Pechstein sluit coach Bouwman na excuses weer in de armen

De Duitse schaatskampioene Claudia Pechstein gaat deze winter waarschijnlijk toch nog samenwerken met coach Erik Bouwman. 

Het duo kreeg voor het begin van dit seizoen ruzie. Volgens de vijfvoudig olympisch kampioene zou de Nederlandse trainer, die aan zijn eerste jaar bezig is als bondscoach van de Duitse langebaanploeg, hebben uitgeroepen dat hij helemaal geen zin had om haar in zijn selectie op te nemen. De 47-jarige Berlijnse eiste daarop excuses van Bouwman, maar die voelde daar niets voor. Pechstein sloot zich aan bij de Poolse selectie om zich goed op het nieuwe seizoen voor te bereiden.

Volledig scherm
Claudia Pechstein. © BSR Agency

Op aandrang van de Duitse schaatsbond DESG kwam het onlangs toch tot een gesprek tussen de twee kemphanen. Daarin bood Bouwman volgens de Duitse schaatsbond alsnog zijn verontschuldigingen aan voor zijn woordkeus. Voor beiden is deze kwestie daarmee afgesloten.

Pechstein doet mee aan de vierde wereldbeker, die vrijdag in Nagano begint. Veel Nederlandse toppers, onder wie Ireen Wüst, Sven Kramer, Kjeld Nuis, Thomas Krol en Jorien ter Mors, ontbreken in Japan.

 1. Amerika rouwt om basketballegende Bryant die 20 jaar lang de held van Los Angeles was
  video

  Amerika rouwt om basketbal­le­gen­de Bryant die 20 jaar lang de held van Los Angeles was

  Binnen enkele uren na het bericht dat een van de grootste basketbalspelers allertijden is omgekomen bij een helikoptercrash, staat een groot paars bloemstuk voor het Staples Center in Los Angeles. In die arena ging Kobe Bryant in 2016 met pensioen na een carrière van 20 jaar bij de lokale Lakers. Het zou feest moeten zijn rond het stadion – daar worden vanavond de Grammy’s uitgereikt. Maar de sfeer is in één klap omgeslagen.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

 • Erwin Koeman (18%)
 • Robert Maaskant (5%)
 • Alfons Groenendijk (5%)
 • Maurice Steijn (18%)
 • Kees van Wonderen (31%)
 • Jurgen Streppel (8%)
 • Iemand anders (14%)
7781 stemmen