Mario en Biljana Franjić zijn de ouders van de broers Janko en Jelen Franjić die deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Peking. Mario Franjić deed zelf in in 1984 en 1998 mee aan de Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mario en Biljana Franjić zijn de ouders van de broers Janko en Jelen Franjić die deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Peking. Mario Franjić deed zelf in in 1984 en 1998 mee aan de Spelen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Oud-olympiër Mario Franjic ontvluchtte de oorlog en juicht nu voor zijn Bredase zoons

Olympisch bobsleeër Mario Franjic en studente Biljana Knezevic werden in 1992 als pasgetrouwd stel overvallen door de gruwelijke oorlog in hun stad Sarajevo. Hij overleefde het ternauwernood. Zij stond doodsangsten uit. De twee bouwden een nieuw bestaan op in Breda. Nu staan hun beide zoons op de Spelen. Ook in de bobslee. Voor Nederland. Bosnië is nog slechts de plek voor een vakantietripje. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?