Jari Oosterwijk  in de voorbereiding in actie tegen Al Wahda FC. Het zou één van de laatste optredens worden van de spits in het shirt van FC Twente.
Volledig scherm
Jari Oosterwijk in de voorbereiding in actie tegen Al Wahda FC. Het zou één van de laatste optredens worden van de spits in het shirt van FC Twente. © BSR Agency

Oosterwijk per direct weg bij FC Twente

De wegen van FC Twente en Jari Oosterwijk gaan zich scheiden. De club en de spits zijn overeengekomen het contract per direct te ontbinden. Oosterwijk had nog een verbintenis tot en met het eind van dit seizoen. 

De 24-jarige spits uit Lettele begon de voorbereiding nog wel in de eerste selectie, maar al na een paar weken werd hij van vanwege een gebrek aan perspectief teruggezet naar het tweede elftal. Oosterwijk meldde zich daarop ziek. FC Twente en Oosterwijk zijn daarop met elkaar in gesprek gegaan en dat heeft uiteindelijk tot een vertrek van de speler geleid, die al sinds 2007 voor FC Twente speelde. 

Oosterwijk kwam vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie nog tot 30 optredens. Daarin scoorde hij acht keer. Na de winterstop vormde hij even een aanvalsduo met Tom Boere. Boere vertrok vorige week bij FC Twente. Ook zijn contract werd afgekocht, net als dat van Alexander Laukart, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely. 

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen