Volledig scherm
De debuutwedstrijd van Andries Noppert bij Foggia. © Instagram Andries Noppert

Noppert vertolkt cruciale rol in sprookje van Parma

Andries Noppert (24) kan voorlopig niet meer stuk bij de fans van Parma. De voormalige NAC-sluitpost, tegenwoordig onder contract bij het Italiaanse Foggia, had vrijdagavond een belangrijk aandeel in de miraculeuze promotie van de voormalige Europese grootmacht. 

In de Serie B ging Noppert met Foggia op bezoek bij nummer twee Frosinone, dat aan een overwinning genoeg had om rechtstreekse promotie naar de koningsklasse van het Italiaanse voetbal veilig te stellen. Lange tijd leek het daar ook op uit te draaien, maar dankzij een late gelijkmaker én enkele katachtige reddingen van Noppert bleef Frosinone in eigen huis op een 2-2 gelijkspel steken.

Omdat Parma zelf met 0-2 won bij Spezia, eindigde de ploeg van Roberto D'Aversa als tweede achter kampioen Empoli. Daarmee gaf Parma gestalte aan een ongekende opmars: na het faillissement in 2015 promoveerde de club voor de derde keer op rij. ,,Drie jaar geleden verklaarden ze ons dood, maar ze hadden het verkeerd'', schreef de club uit het noorden van Italië op Twitter. ,,We zijn er weer!''

Noppert

Foggia kwam uiteindelijk twee punten te kort voor deelname aan de play-offs om promotie/degradatie. Noppert maakte afgelopen winter transfervrij de overstap naar de Italiaanse club, nadat hij bij NAC op het tweede plan was geraakt. In Breda verloor de doelman de concurrentiestrijd van Nigel Bertrams en Mark Birighitti.

Volledig scherm
Juichende Parma-spelers na de promotie. © Getty Images
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5662 stemmen