Volledig scherm
Geert Nentjes. © Foto Freddy Schinkel

Nentjes via drie 9-darters naar WK: ‘Pas tevreden als ik win’

Vanavond WK dartsDe meeste Nederlandse ogen zullen op deze openingsavond van het WK darts gericht zijn op drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen en eenvoudig wereldkampioen Jelle Klaasen. Maar er is nog een derde landgenoot die in actie komt: Geert Nentjes. ,,Ik ga naar Engeland om die wedstrijd te winnen.‘’

Een debutant is Nentjes niet, vorig jaar was hij er namelijk ook al bij in het Alexandra Palace in Londen. De 21-jarige darter uit Urk moest toen in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in Nathan Aspinall. Dit jaar hoopt Nentjes, bijgenaamd De Zoet, op meer. En daar heeft hij alle reden toe, want de drie negendarters die hij dit jaar gooide verraden een bloedvorm. 

,,Eigenlijk is het niet normaal nee‘’, zegt Nentjes over zijn drie perfecte legs in gesprek met De Stentor. ,,Want dit jaar hebben alleen Michael van Gerwen, Dave Chisnall en ik dat gedaan.‘’

Voorbereiding

Zijn voorbereiding op het WK was niet dezelfde als die van vorig jaar. ,,Ja, het is wel iets anders‘’, legt Nentjes uit ,,Ik heb nu bijvoorbeeld trainingssessies gehad met WK-gangers als Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp. Hier op Urk, in Almere en in Den Haag. Dan oefenen we de laatste twee uur het format van de WK-wedstrijden, zodat we ons optimaal voorbereiden.”

Nentjes‘ tegenstander in de tweede partij van de avond is Kim Huybrechts. ,,Gewoon een goede tegenstander‘’, omschrijft de jonge Nederlander zijn 34-jarige Belgische opponent. ,,Maar ik ga naar Engeland om die wedstrijd te winnen. Vorig jaar was het leuk en heb ik genoten, maar nu wil ik winnen. Pas dan ben ik tevreden.”

De openingsavond van het WK darts, met Jelle Klaasen, Geert Nentjes en Michael van Gerwen, is vanaf 19.45 uur te volgen in een liveblog op deze website.

Volledig scherm
Geert Nentjes. © Foto Freddy Schinkel