Volledig scherm
© Getty Images

Nentjes nuchter na nederlaag: ‘Ik neem het nog niet zo serieus’

VideoDat Geert Nentjes Kim Huybrechts vanavond in de eerste ronde van het WK darts liet ontsnappen, zal hem geen slapeloze nachten bezorgen.

Door Yorick Groeneweg

Wie Kim Huybrechts en Geert Nentjes vanavond na hun partij door Alexandra Palace zag lopen, had niet kunnen bedenken dat de eerste gewonnen had. De ervaren Belg zag er afgedroogd uit terwijl hij won, de jonge Nederlander stond er ondanks een nederlaag juist heel opgewekt bij.

Volledig scherm
© BSR Agency

,,Ik kan ook terugkijken op een heel leuke wedstrijd. Ja, ik heb foutjes gemaakt maar daar kan ik van leren voor de volgende keer”, waren de eerste woorden van Nentjes. Dan de 34-jarige Huybrechts. ,,Het was een gevecht. Tegen Geert, maar ook tegen mezelf”, zei de man uit Antwerpen met het zweet nog op zijn voorhoofd.

Voor Nentjes, student technische bedrijfskunde, hoeft het allemaal nog niet zo nodig. ,,Ik neem het spelletje nog niet zo serieus als het misschien moet. Ik ben één van de jongste deelnemers van het toernooi; anderen van mijn leeftijd hebben dikke studieschulden. Nou, ik heb al leuk verdiend met darten en heb niets te klagen. Als 21-jarige dit meemaken is al supergaaf.”

Vorig jaar was Nentjes bij zijn WK-debuut nog als een konijn dat in de koplampen keek, nu leek hij op het podium los te komen. ,,Ik was ook gefocust om goed te spelen en was eigenlijk helemaal niet met het publiek bezig. Ik ben al tevreden dat ik Huybrechts tot het uiterste heb moeten dwingen. Dat het een spannende wedstrijd was, zorgt ervoor dat ik hier toch met trots kan terugkijken.”

Toch gaat het hem te ver om morgen opnieuw naar Ally Pally te gaan om toe te kijken bij de laatste partij van de zaterdagavond. Ook al vliegt hij pas zondag terug. ,,Nee, ik ben nu klaar hier. Als ik hier ga zitten en ik zie Kim Huybrechts tegen Rob Cross spelen, dan denk ik wel: potverdorie daar had ik moeten staan.”

Bekijk hieronder het interview met Geert Nentjes:

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen