Jordi Alba.
Volledig scherm
Jordi Alba. © AFP

Na Piqué levert ook Alba bij Barcelona deel van salaris in, clubleiding wacht nog op Busquets en Roberto

In navolging van centrale verdediger Gerard Piqué heeft ook linksback Jordi Alba ingestemd met een flinke salarisverlaging bij het armlastige FC Barcelona. Volgens Spaanse media is de 32-jarige akkoord gegaan met een vermindering van 25 procent. 

 1. ‘Presi Piqué’ deelt kinderfilmpje met Koeman en spreekt over salarisoffer: ‘Ik moest het voortouw nemen’
  Video

  ‘Presi Piqué’ deelt kinderfilm­pje met Koeman en spreekt over salarisof­fer: ‘Ik moest het voortouw nemen’

  Gerard Piqué heeft zondagavond gereageerd op zijn fraaie geste. Doordat de 34-jarige verdediger afgelopen week aanbood om vier miljoen euro salaris per jaar in te leveren, konden Memphis Depay en Eric García zondagavond hun debuut maken in La Liga. Ook plaatste Piqué een filmpje van zijn vijfde verjaardag, toen hij zijn huidige trainer Ronald Koeman om een handtekening vroeg in San Sebastián. Het fragment is op Twitter al 130.000 keer geliked.
 2. Laporta over schuld Barça: ‘Het is 1,35 miljard euro, het vorige bestuur heeft gespeeld met het bestaan van de club’
  Woedende voorzitter

  Laporta over schuld Barça: ‘Het is 1,35 miljard euro, het vorige bestuur heeft gespeeld met het bestaan van de club’

  Joan Laporta heeft vanmiddag bij een persconferentie van exact twee uur in Camp Nou verdere uitleg gegeven over de financiële situatie bij FC Barcelona. ,,Het vorige bestuur heeft er een enorme puinhoop van gemaakt. Op dit moment bedraagt de schuld van Barça liefst 1,35 miljard euro. Ja, echt waar, zo erg en zorgwekkend is de situatie van deze club. De financiële situatie is dramatisch", zei Laporta tegen de Spaanse pers.