Shkodran Mustafi.
Volledig scherm
Shkodran Mustafi. © Getty Images

Mustafi is klaar met alle kritiek: ‘Voetbal is onmenselijker geworden’

Arsenal-verdediger Shkodran Mustafi heeft genoeg van alle kritiek die hij met name op sociale media  krijgt. “Ik ben een schietschijf geworden”, zegt de Duitse Albanees, die met de ‘Mannschaft’ het WK 2014 won. 

,,Ik ben zelfs ooit verantwoordelijk gesteld voor een nederlaag waarbij ik niet eens mee had gedaan", zegt de 27-jarige verdediger uit Bad Hersfeld in een interview aan Der Spiegel. 

Na de 5-1-nederlaag van Arsenal tegen Liverpool in december 2018 begon de kritiek op de twintigvoudig international van Duitsland, zo zegt hij zelf. ,,Sindsdien is het geëscaleerd. Voetbal is onmenselijker geworden. Daar hebben sociale media aan bijgedragen. Iedereen kan zich uiten, anoniem. Mensen kunnen hun frustraties op ons afreageren.” Fans kunnen inmiddels niet meer reageren op de berichten van Mustafi op Instagram, waar hij 1,2 miljoen volgers heeft. 

Het raakt de in 2016 van Valencia naar Arsenal verhuisde verdediger. ,,Er zijn dagen geweest dat ik echt aan mezelf getwijfeld heb.” Het zal niet helpen dat coach Unai Emery inmiddels van hem af wil. Mustafi stond dit seizoen nog geen competitieduel in de basis.

🤜🏼🤛🏼#sm20 #seokol

28.7k Likes, 0 Comments - Shkodran Mustafi (@shkodranmustafi) on Instagram: "🤜🏼🤛🏼#sm20 #seokol"

Shkodran Mustafi.
Volledig scherm
Shkodran Mustafi. © Getty Images

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen