Volledig scherm
Kiki Musampa namens Atletico Madrid in duel met Barcelona-speler Phillip Cocu. © Pro Shots

Musampa zal barbecuefeestjes van Simeone nooit vergeten

Hij voetbalde 1,5 jaar samen met Diego Simeone. Kiki Musampa bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd bij Atletico Madrid. De oud-middenvelder heeft veel gehad aan de Argentijn, die nu trainer is van ‘Los Colchoneros’.

,,Simeone is een krijger op het veld, maar daarbuiten is hij een aardige gast”, vertelt Musampa aan Metro. „We waren vrienden. Ik kwam veel bij hem over de vloer. Dat was wel speciaal, want het was niet zo dat hij alle spelers uitnodigde.”

Barbecuefeestjes
De geboren Congolees kan zich de barbecuefeestjes nog goed voor de geest halen. ,,Het was echt zo’n typische Argentijnse barbecue met grote lappen vlees; hoe groter de steaks hoe beter”, vertelt Musampa. ,,Simeone is dol op barbecueën, hij had zelfs een speciaal ‘barbecuehuis’ in zijn tuin laten bouwen met grote grills en een bar.”

De oud-speler van onder meer Ajax, AZ en Willem II kwam in 2003 bij Atletico, maar had lang niet altijd een basisplaats. ,,Hij zei dat ik op mijn leeftijd meer moest spelen en dacht dat het goed voor me was om verhuurd te worden. Ik had daar nooit zo over nagedacht, maar Simeone had gelijk.”

Maradona
Na 1,5 jaar werd Musampa verhuurd aan Manchester City. „Dat was een goede beslissing, maar weet je wat er gebeurde toen ik net een paar weken in Engeland zat? Maradona kwam barbecueën bij Simeone. Echt, ik baal nog steeds dat ik dat heb gemist.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3199 stemmen