Volledig scherm
Mike Kras

Mike Kras moet zege in Bulgarije aan concurrent laten

Het wordt voor motorcrosser Mike Kras schier onmogelijk om de Europese titel in de 300cc-klasse te heroveren. De 29-jarige Puttenaar kwam dit weekeinde in Bulgarije geen punt dichter bij leider Brad Anderson. 

Het gat blijft 27 punten in het voordeel van de Brit, met nog een wedstrijd te gaan, op 29 en 30 september op het circuit van Imola. Pas bij een nulscore van Anderson in een van de twee manches in Italië lijkt Kras nog aanspraak te kunnen maken op de titel. 

Manchezege

De West-Brabander maakte in Sevlievo wel werk van zijn inhaalrace. Hij won de eerste manche op zaterdag, met een voorsprong van 7 seconden op Anderson. Daarmee kwam Kras in de tussenstand van het EK 3 punten dichterbij de Britse leider. Die zette op zijn beurten op zondag de zaken recht. Kras pakte nog wel even de koppositie over, maar niet voor lang. Eenmaal gepasseerd door Anderson maakte Kras ook nog een foutje, waardoor het gat geslagen was.

Omdat de uitslag van de tweede manche doorslaggevend is, werd Anderson in Sevlievo gehuldigd als winnaar. Zijn derde zege dit seizoen op zes EK-wedstrijden. Kras was dit jaar de sterkste in Spanje en Tsjechië.

Brits kampioenschap

De Puttense motorcrosser komt uit voor het Britse team van GL12 Racing. Eerder deze maand prolongeerde hij de Britse titel 2-takt. 

poll

Kan NAC ondanks de achterstand van vier punten het vege lijf nog redden?

Kan NAC ondanks de achterstand van vier punten het vege lijf nog redden?

  • Nee, NAC degradeert als hekkensluiter (76%)
  • Nee, NAC bereikt play-offs, maar degradeert alsnog (6%)
  • Ja, NAC vecht zich naar lijfsbehoud via de play-offs (18%)
5975 stemmen