De elftalfoto van Arsenal voor de uitwedstrijd bij Slavia Praag, die met 2-5 werd gewonnen.
Volledig scherm
De elftalfoto van Arsenal voor de uitwedstrijd bij Slavia Praag, die met 2-5 werd gewonnen. © BSR Agency

Miedema schittert met vier goals namens Arsenal in Praag

Champions LeagueArsenal heeft aangetoond dit seizoen tot de serieuze kanshebbers te behoren voor de eindzege in de UEFA Women's Champions League. De kampioen van de Engelse vrouwencompetitie won vanavond mede dankzij vier goals van spits Vivianne Miedema met 2-5 van Slavia Praag, de kampioen van Tsjechië. 

Eerder vanavond verloor het vrouwenteam van FC Twente in de achtste finales van de Champions League nog met 6-0 bij VfL Wolfsburg, de kampioen van Duitsland. Dominique Bloodworth scoorde twee keer in die wedstrijd, maar doelpuntenmachine Miedema (23) bleek weer eens baas boven baas. 

Miedema opende de score in de Eden Arena in de 24ste minuut. Twee minuten later maakte de topscorer aller tijden van Oranje er ook meteen 0-2 van. Met goals in de 39ste en 52ste minuut tilde Miedema de stand zelfs naar 0-4. Arsenal-captain Kim Little tilde de stand in de 58ste minuut met een rake strafschop naar 0-5, waarna Katerina Svitkova en Mia Persson de nederlaag in de laatste tien minuten nog een stuk draaglijker maakten namens de Tsjechische kampioen: 2-5. Op donderdag 31 oktober volgt nog de return in Borehamwood, waar het vrouwenteam van Arsenal haar thuiswedstrijden afwerkt. 

Miedema werd in de 76ste minuut vervangen door Jill Roord, die na het WK de overstap maakte van Bayern München naar Arsenal. Daniëlle van de Donk speelde wel de hele wedstrijd namens Arsenal, dat zondagmiddag nog met 2-1 verloor in de Londense derby Chelsea en daarmee de koppositie in de FA Women's Super League kwijtraakte aan Manchester City. 

Daniëlle van de Donk feliciteert Vivianne Miedema met weer een goal.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk feliciteert Vivianne Miedema met weer een goal. © BSR Agency

Olympique Lyon wint ook ruim

Het vrouwenteam van Olymique Lyon is opnieuw de topfavoriet in de Women's Champions League, nadat de Franse topclub de laatste vier edities al won. Vanavond won Lyon haar honderdste wedstrijd in de Champions League met 0-4 van Fortuna Hjørring, dat vorig seizoen tweede werd in de Deense competitie. De Noorse topspits Ada Stolsmo Hegerberg (212 goals in 172 duels voor Lyon) en Eugénie Le Sommer scoorden allebei twee keer. Shanice van de Sanden is nog herstellende van een blessure. 

Sari van Veenendaal speelde met haar club Atlético Madrid (kampioen van Spanje) met 1-1 gelijk bij Manchester City, dat vorig seizoen tweede werd in Engeland en daar nu koploper is na vier speelrondes. Janine Beckie en Charlyn Corral maakten de goals in Manchester. 

Daniëlle van de Donk in actie tegen Slavia Praag.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk in actie tegen Slavia Praag. © Arsenal
Saki Kumagai en Agnete Nielsen in actie in Denemarken.
Volledig scherm
Saki Kumagai en Agnete Nielsen in actie in Denemarken. © REUTERS
Vreugde bij de speelsters van Arsenal na weer een goal van Vivianne Miedema.
Volledig scherm
Vreugde bij de speelsters van Arsenal na weer een goal van Vivianne Miedema. © Arsenal

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen