Volledig scherm
Lionel Messi. © Getty Images

Messi is Ronaldo voorbij als best betaalde voetballer

Lionel Messi is de bestbetaalde voetballer van de wereld. De Argentijn van FC Barcelona verdiende dit seizoen 126 miljoen euro en passeerde Cristiano Ronaldo van Real Madrid in de ranking. De Portugese wereldvoetballer van het jaar incasseerde 94 miljoen euro.

De cijfers zijn afkomstig van France Football. Het voetbalmagazine publiceert de duizelingwekkende inkomsten van profvoetballers dinsdag, maar de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vermeldde ze al.

Vorig jaar was Ronaldo nog de grootverdiener met 87,5 miljoen euro en hield hij Messi (76,5 miljoen) achter zich.

De twee topspelers worden in de huidige rangschikking gevolgd door de Braziliaan Neymar van Paris Saint-Germain (81,5 miljoen), de Welshman Gareth Bale van Real Madrid (44 miljoen) en de Spanjaard Gerard Piqué van FC Barcelona (29 miljoen).
Bij de coaches blijft de Portugese manager van Manchester United José Mourinho het best betaald met 26 miljoen euro, voor de Italiaanse bondscoach van China Marcello Lippi, die 23 miljoen euro ontvangt. 

Daarna komen de Argentijn Diego Simeone (Atlético Madrid - 22 miljoen), de Fransman Zinédine Zidane (Real Madrid - 21 miljoen) en de Spanjaard Pep Guardiola (Manchester City 20 miljoen).

Volledig scherm
Lionel Messi. © Getty Images