Volledig scherm
Lucas Ocampos (links) en Jordan Amavi van Marseille vieren de overwinning. © ANP

Marseille wint makkelijk en staat met één been in de finale

Olympique Marseille heeft een stevige optie genomen op een ticket voor de finale van de Europa League. De Franse formatie zette Red Bull Salzburg in de thuiswedstrijd op afstand: 2-0. De return is volgende week donderdag in Oostenrijk.

Marseille ving het offensief ingestelde Salzburg goed op en schakelde bij balbezit snel over op de aanval. De nummer vier van de Franse ranglijst ging ook efficiënt om met de kansen. Florian Thauvin en invaller Clinton N'Jie kwamen tot scoren. Salzburg daarentegen miste scherpte en geluk in de afronding om de kostbare uittreffer te produceren.

Beide ploegen kwamen elkaar in de groepsfase ook al tegen. Salzburg won thuis met 1-0 en hield Olympique in Lyon op 0-0. De kampioen van Oostenrijk hoopte in het kolkende Vélodrome opnieuw de nul te houden, maar die missie was al na een kwartier mislukt. Uit een scherpe vrije trap van Dimitri Payet kopte Thauvin via zijn eigen hand raak, 1-0. Doelman Alexander Walke en Andreas Ulmer verzaakten volledig in de afweer.

Volledig scherm
Payet was met twee assists de belangrijkste man bij Marseille. © ANP

Salzburg was ook na de rust vrijwel gelijkwaardig aan Marseille. De bezoekers wisten zich echter geen raad met de kansen. Keeper Yohann Pelé greep diverse keren sterk in. Na ruim een uur verdubbelde invaller N'Jie koelbloedig de marge uit een vloeiende aanval: 2-0.

Salzburg was in de slotfase nog een paar keer dicht bij een treffer. Doelman Pelé en de paal, op een inzet van de Noorse invaller Fredrik Gulbrandsen, voorkwamen averij voor Marseille.

Lees hier het live verslag terug.

Volledig scherm
De fans van Marseille zorgden voor een geweldige sfeer. © ANP
Volledig scherm
Clinton Njie (links) na het maken van de 2-0. © ANP

poll

Heeft NAC voldoende progressie getoond om vertrouwen te hebben in directe handhaving?

Heeft NAC voldoende progressie getoond om vertrouwen te hebben in directe handhaving?

  • Ja (57%)
  • Nee (43%)
403 stemmen