AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal (14) juicht na de 2-0 tegen de Comoren, een eilandengroep met 850.000 inwoners.
Volledig scherm
AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal (14) juicht na de 2-0 tegen de Comoren, een eilandengroep met 850.000 inwoners. © REUTERS

Marokko naar achtste finales Afrika Cup, Aboukhlal scoort tegen uitblinkende keeper Comoren

Marokko heeft zich geplaatst voor de achtste finales op de Afrika Cup in Kameroen. Na de 1-0 zege op Ghana van afgelopen maandag werd vandaag met 2-0 gewonnen van de Comoren, dat net als Gambia debuteert op de Afrika Cup. AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal gooide de wedstrijd pas kort voor tijd in het slot tegen de nummer 132 van de FIFA-ranglijst. 

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Sjinkie Knegt legt bom onder nieuwe bondscoach: ‘Ik hoop dat we snel van het zooitje ongeregeld af zijn’
  PREMIUM

  Sjinkie Knegt legt bom onder nieuwe bondscoach: ‘Ik hoop dat we snel van het zooitje ongeregeld af zijn’

  In aanloop naar de feestelijke wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dordrecht hebben boegbeelden Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt zich hard uitgesproken over de gang van zaken achter de schermen. Het trainingsschema van bondscoach Niels Kerstholt valt niet in de smaak, maar ook het gebrek aan communicatie en vertrouwen blijkt – voorlopig – een pijnpunt binnen de ploeg.