Maradona mist docu-première in Cannes

VideoDiego Maradona zal niet aanwezig zijn bij de première in Cannes van een documentaire over zijn leven en carrière als voetballer. De Argentijn heeft zich moeten afmelden vanwege ‘een schouderblessure die medische aandacht vraagt’, liet de producent weten. De komst van Maradona moest een van de hoogtepunten worden van het filmfestival in de Zuid-Franse kustplaats.

De maker is de Brit Asif Kapadia, die eerder documentaires maakte over het leven van Formule 1-coureur Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse. ,,Diego Maradona betreurt het ten zeerste dat hij niet in Cannes aanwezig kan zijn. Een schouderblessure maakt een reis naar het festival onmogelijk. Hij kijkt ernaar uit de film snel zelf te zien’', liet de producent weten.

In de film komen zijn hoogtepunten als voetballer aan bod, met name als speler van Napoli en de Argentijnse nationale ploeg waarmee hij in 1986 de wereldtitel veroverde. Maar ook de donkere tijden, met name zijn strijd tegen drugsverslaving, komen ruimschoots aan bod. 

De film over het leven van Maradona is vanaf 8 augustus in de bioscoop te zien.

Volledig scherm
Diego Maradona in het shirt van Napoli in 1986. © AP
Volledig scherm
Diego Maradona tegenwoordig als coach van Dorados. © REUTERS