Volledig scherm
© Getty Images

Lloris door het stof wegens dronken rijden

De Franse doelman Hugo Lloris heeft excuses aangeboden aan zijn familieleden, zijn teamgenoten, manager Mauricio Pochettino en alle supporters van Tottenham Hotspur. Lloris werd vanochtend in Londen achter het stuur betrapt met te veel alcohol op. 

,,Dronken rijden is volledig onacceptabel'', zegt de keeper, die vorige maand als aanvoerder van het Franse elftal in Moskou de wereldbeker in ontvangst mocht nemen. ,,Ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Dit is niet het voorbeeld dat ik wil zijn. Vanuit de grond van mijn hart bied ik mijn verontschuldigingen aan aan mijn familie, mijn teamgenoten, de manager en alle fans.''

Lloris moet zich op dinsdag 11 september verantwoorden bij een Londense rechter. Onduidelijk is wat zijn dronken rit betekent voor zijn positie bij Tottenham Hotspur. De Londense club speelt maandag tegen Manchester United. Michel Vorm is de reservekeeper van de Spurs.

De Franse bond behandelt het als een privézaak, al wil voorzitter Noël Le Graët wel een gesprek met de aanvoerder van 'Les Bleus'. Lloris speelt op 9 september met Frankrijk voor de Nations League tegen Oranje.

Volledig scherm
Hugo Lloris (l) houdt de wereldbeker omhoog. © Getty Images
  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'