Koning Messi schiet Barça langs Espanyol in voetbalshow

VideoLionel Messi heeft in de derby van Barcelona opnieuw zijn visitekaartje afgegeven. De Argentijn, vijfde bij de Gouden Bal-verkiezing, schitterde met geweldige vrije trappen én fantastische steekpasses. In het Estadi Cornellà-El Prat won Barça met 0-4 van Espanyol.

Vooral de eerste vrije trap van Messi was van grote schoonheid. Tussen de paal en de bal paste geen a4-tje meer, zo strak zat de bal in de bovenhoek. Daar bleef het echter niet bij, want na een weergaloze slalom, leverde de kleine aanvaller ook de bal panklaar af voor Ousmane Dembélé, die de bal vervolgens prima binnenkrulde (0-2).

Lionel Messi
Volledig scherm
Lionel Messi © EPA

Bekijk hier de 1-0:

Bekijk hier de 2-0:

Op slag van rust vergrootte Luis Suarez nog de score door vanuit een :onmogelijke hoek de bal door de benen van doelman Diego Lopez te schieten.

Het toetje kwam in de 65ste minuut toen Messi opnieuw zijn kwaliteit met een vrije trap toonde. De bal vloog niet helemaal in de kruising, maar was onhoudbaar voor de keeper van Espanyol.

Een kwartier voor tijd leek Espanyol de eer te redden na een kopbal van Oscar Duarte, maar de videoscheidsrechter keurde de treffer na minutenlang beraad af vanwege buitenspel. 

Barcelona heeft nu een voorsprong van drie punten op Sevilla en Atlético Madrid. Real Madrid komt morgen in actie tegen SD Huesca. Bij winst is het verschil met aartsrivaal Barça vijf punten.

Bekijk hier de 0-3

Lionel Messi
Volledig scherm
Lionel Messi © AFP

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen