Kjeld Nuis op archiefbeeld.
Volledig scherm
Kjeld Nuis op archiefbeeld. © AFP

Kjeld Nuis doet nieuwe poging voor snelheidsrecord: ‘Als alle factoren goed zijn, denk ik dat ik het kan halen’

De eerste pogingen van Kjeld Nuis om een nieuw snelheidsrecord op schaatsen op ijs te vestigen zijn mislukt. De schaatser kwam op het Noorse zoetwatermeer Savalen achter een auto met speciaal windscherm tot 88 kilometer per uur, morgen doet hij nieuwe pogingen de grens van 100 kilometer per uur te halen.

 1. Achraf Al Kholali wijst Kruisland al twaalf jaar lang de weg: ‘Er staan veel meer mensen langs de lijn’
  PREMIUM

  Achraf Al Kholali wijst Kruisland al twaalf jaar lang de weg: ‘Er staan veel meer mensen langs de lijn’

  Hij is niet de speler met de meeste speelminuten. Hij wil zichzelf dan ook niet omschrijven als het verlengstuk van de trainer in het veld. Maar Achraf Al Kholali is voor Kruisland-trainer John Taks, die na dit seizoen opgevolgd wordt door ‘kampioenenmaker’ Jack van den Berg, wel een van de belangrijkste spelers. ,,Ik draag het DNA van het nieuwe Kruisland graag over en denk graag met de vereniging mee.”
  Kruisland
 2. Willem van Hanegem: ‘Vervelende avond voor Oranje tegen Frankrijk? Dat hoeft toch niet?’

  Willem van Hanegem: ‘Vervelende avond voor Oranje tegen Frankrijk? Dat hoeft toch niet?’

  In de AD Willem & Wessel podcast wordt nog eens uitgebreid teruggeblikt op de late 2-3 overwinning van Feyenoord op Ajax in de Klassieker van afgelopen zondag. Ook Feyenoord-icoon Willem van Hanegem had enorm genoten van de goede wedstrijd én de late winnende goal van Lutsharel Geertruida ,,Het is natuurlijk enorm mooi voor die jongen omdat hij, zoals ze zeggen, van onder de Kuip vandaan komt. Maar ook als hij van Dokkum was gekomen was dit schitterend geweest.”