Volledig scherm
Vincent Janssen. © Getty Images

Janssen blijft buiten selectie Spurs, snel herstel voor Kane

Vincent Janssen zit komende zondag niet bij de selectie van Tottenham Hotspur voor de thuiswedstrijd tegen Leicester City. De 24-jarige spits heeft last van een knieblessure.

Spurs-coach Mauricio Pochettino had een week geleden besloten Janssen weer bij de selectie te halen. Desondanks kwam hij vorige week tegen Newcastle United nog niet voor op het wedstrijdformulier. Janssen zag op Deadline Day een transfer naar zowel Real Betis als Schalke 04 mislopen. Een dag later liet Pochettino weten dat hij de Brabander alsnog aan zijn selectie zou gaan toevoegen, maar voorlopig is dat dus nog niet gebeurd. 

Meerdere belangrijke spelers van Tottenham Hotspur zijn momenteel geblesseerd. Zo ontbreken onder anderen Harry Kane, Dele Alli en Eric Dier. Kane en Alli hebben keerden vandaag wel terug op het trainingsveld. Kane herstelt voorspoedig van zijn enkelblessure. De topschutter van Tottenham Hotspur kan mogelijk op 23 februari tegen Burnley zijn rentree maken en dat is veel eerder dan gedacht. Dat zei trainer Mauricio Pochettino van de nummer drie in de Premier League in zijn vooruitblik op de komende wedstrijd tegen Leicester City.

,,Het gaat geweldig met hem. We moeten hem afremmen, zo graag wil hij weer spelen’', aldus de manager. ,,Als je hem ziet trainen, zou je zeggen dat hij zondag weer mee kan doen, maar we moeten wel realistisch blijven.’'

Kane raakte op 13 januari geblesseerd in de wedstrijd tegen Manchester United en de verwachting was toen dat hij zeker tot maart was uitgeschakeld. De aanvoerder van Engeland heeft dit seizoen al 20 keer gescoord.

Tottenham Hotspur on Twitter

TEAM NEWS: 🔹 @dele_official (hamstring) and @HKane (ankle) have commenced on-field rehabilitation. 🔹 @Ben_Davies33 (groin) is continuing rehabilitation. 🔹 @vincentjanssen (knee) and @ericdier (virus) are unavailable this weekend.