Hoe Norris een peperdure McLaren in het grind parkeerde

BlogOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.

Door Arjan Schouten

Die mediadag, het blijft altijd een beetje ongemakkelijk opstarten. Twintig raspaardjes die moeten doen waar ze helemaal geen trek in hebben: praten, praten en nog meer praten. Over de vorige race. Over de komende race. Over de auto. Over de motor. Over de updates. Over de upgrades. Over hun toekomst. Over hun verleden. Over zelf gedane uitspraken. Over uitspraken die door anderen zijn gedaan. Nee, blij worden de Formule 1-coureurs er doorgaans niet van. En als ze dan geluk hebben, mogen ze ergens op die oh zo saaie mediadag tussen alle verplichte nummertjes door eventjes in een bijzonder scheurijzer kruipen voor een paar rondjes. Zoals Max Verstappen die zich in de DB5 even James Bond waande en de klassieke wagen uit Goldfinger wel mee naar huis wilde nemen.

Maar voor het hoogtepunt van een toch vrij gezapige mediadag in Engeland zorgde de lokale knuffelbeer Lando Norris. De pas 19 jaar oude coureur van McLaren mocht aanschuiven in de persconferentie en hield het daar niet droog na een geslaagde grap van Daniel Ricciardo. Met de tranen van het lachen in zijn ogen, deed hij zelfs even zijn microfoon af omdat er alleen nog maar hele hoge kreetjes (‘This Guy, hahahahaha’) van plezier uit zijn mond kwamen.

Volledig scherm
© Arjan Schouten

Showtje

Het journaille dacht al dat het niet meer mooier werd, maar toen Norris even later wat rondjes mocht toeren in een peperdure McLaren begon deze donderdag helemaal een prachtige te worden. In die superwagens is het vooral zaak een showtje op te voeren voor de belangstellenden die al diep in de buidel hebben getast om het circuit en de coureurs te zien, zonder één Formule 1-auto die meters maakt. Beetje driften, toeren maken en zwaaien als Maxima, dat werk. Maar Norris nam het net iets te letterlijk, die show.

Iets te agressief stuurde hij op het nieuwe asfalt van Silverstone een bocht in, toen hij de felgele McLaren verloor. Achterwaarts gleed het karretje met een prijskaartje van een paar ton het grind in. En wat Norris ook probeerde, de bolide kwam niet meer van zijn plaats. Opspattend grind op de verse lak, rook van de banden. Ja, op een gegeven moment stonden Norris en zijn passagier Johnny Herbert zelfs met van marshalls geleende schepjes de steentjes rond de wielen vandaan te scheppen.

Toen ook dat niet werkte, bood een takelwagen uitkomst. Het was alleen nog flink zoeken om voorop de McLaren het sleepoog te vinden, waar de kabel bevestigd kon worden. Toen ook dat eindelijk gelukt was, sloeg Norris met een gezicht waar je de schaamte van af kon scheppen Herbert maar eens joviaal op de schouders. Gelukkig, hij kon de lol er nog van inzien ook.

Volledig scherm
© Arjan Schouten
Volledig scherm
Lando Norris. © AFP

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen