Volledig scherm
© REUTERS

Hamilton: Misschien wel de moeilijkste race uit mijn carrière

Lewis Hamilton won voor de derde keer in zijn carrière de Grand Prix van Monaco en de Brit gaf na afloop toe dat hij het zelden zo zwaar had gehad. Hamilton stond de gehele race onder zware druk van Max Verstappen.

,,Dit was misschien wel de moeilijkste race die ik ooit heb gereden”, vertelt Hamilton gelijk na de finish. ,,Ik vocht met de spirit van Niki Lauda. Hij zou zijn pet hebben afgezet voor deze race.”

Hamilton klaagde vrijwel de hele tijd na zijn pitstop over zijn banden. De coureur van Mercedes reed op de mediumband en die vertoonde steeds meer blaren. Hamilton was dan ook niet zeker of hij de finish zou halen. ,,Het was heel intens. Ik zou gaan crashen of finishen, maar ik zou zeker niet nog een pitstop maken.”

Verstappen probeerde in de voorlaatste bocht nog in een ultieme poging om voorbij Hamilton te steken, maar de Brit gooide op het laatste moment de deur dicht. ,,Het was een late actie van Max. Ik zag hem op het laatste moment, maar hij was er nog niet volledig voorbij. Het was slechts een klein tikje.”

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen