Volledig scherm
De VF18, de auto van Haas © Haas

Haas toont als eerste beelden van nieuwe F1-wagen

Haas is het eerste Formule 1-team dat beelden openbaar maakt van de wagen voor het nieuwe seizoen. De Amerikaanse renstal publiceerde vandaag computerbeelden van de VF-18, waarin Kevin Magnussen en Romain Grosjean plaatsnemen.

Nieuw is uiteraard de halo, het beschermingssysteem rondom de cockpit. Ook valt op dat de haaienvin aan de achterkant van de auto grotendeels verdwenen is.

,,De grootste evolutie aan deze auto is uiteraard de halo", zo vertelt teambaas Gunther Steiner. ,,De technische mannen hebben er flink op gestudeerd en de designers hebben hard moeten werken om ervoor te zorgen dat de halo de extreme krachten die erop kunnen komen kan weerstaan.

Aanstaande maandag maakt Red Bull de wagen van Max Verstappen openbaar. Op 26 februari beginnen de eerste testdagen in Barcelona en een maand later, op 25 maart, staat de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma.

De wagens zullen er bij de start van de eerste Grand Prix alweer anders uitzien dan tijdens de presentaties van de komende weken. Veel teams willen namelijk niet de aerodynamische geheimen al prijsgeven.

Haas F1 Team on Twitter

Bigger. Better. Faster. Lighter. Introducing, the #VF18. https://t.co/sMhqW8WpQ8

Volledig scherm
De VF-18 van Haas © HaasF1