Griezmann leidt Barcelona naar ruime zege ondanks achterstand

Basisplek De JongOpnieuw stond Frenkie de Jong in de basis bij FC Barcelona. Maar in een andere rol aan de linkerkant. Hij speelde degelijk, maar ook onzichtbaar.  Zo kwam hij tot slechts 73 balcontacten - het minste aantal van alle Barça-spelers. Toch won Barcelona ruim van Real Betis: 5-2.

Barcelona begon zwak in de wedstrijd. Sergio Busquets deed iets wat hij doorgaans nooit doet: een bal bij de tegenstander in de voeten schuiven. Hij lag daarmee aan de basis voor de openingstreffer van Nabil Fekir.

Daarna begon de motor van de Catalanen de draaien, met Antoine Griezmann als aanjager en De Jong in een bescheiden rol met minder balcontacten (73) dan elke basisspeler van Barça. De Franse spits, die voor 120 miljoen euro is overgekomen van Atlético Madrid, boog de achterstand met fraaie treffers om in een 2-1 voorsprong. Camp Nou ontplofte en de thuisploeg liep na rust over Real Betis heen. 

Carles Perez schoof de bal koeltjes langs Daniel Martin Fernandez, waarna Jordi Alba de 4-1 op het scorebord zette. Arturo Vidal drukte Real Betis verder in de problemen met nog een treffer, waarmee de bezoekers naar de slachtbank geleid leken te worden. Maar Loren Morón redde de eer door op wonderschone wijze de bal in de bovenhoek te knallen. Hij gaf daarmee keeper Marc-André ter Stegen het nakijken: 5-2.

Zo revancheerde Barcelona zich voor de 1-0 nederlaag op bezoek bij Athletic de Bilbao.

Piqué

Gerard Piqué speelde zijn vijfhonderdste wedstrijd voor de Catalanen. De in Barcelona geboren verdediger verruilde in 2004 de jeugdopleiding van Barça voor die van Manchester United, waar hij ook debuteerde als prof. Sinds 2008 speelt Piqué voor Barcelona.

Volledig scherm
Antoine Griezmann viert zijn treffer. © EPA
Volledig scherm
Frenkie de Jong (links). © AFP
Volledig scherm
© AFP