‘Gouden’ Femke Kok klopt wereldkampioene: ‘Ik dacht: shit, misschien is het niet genoeg’

VideoSchaatsster Femke Kok heeft bij de EK afstanden in Heerenveen goud veroverd op de 500 meter. De 21-jarige sprintster reed 37,32 en bleef daarmee wereldkampioene Angelina Golikova (37,43) en Daria Katsjanova (37,58) uit Rusland voor.

 1. Promoveren en nu weer op promotiekoers? Wernhout verbaast vriend en vijand in derde klasse
  PREMIUM
  Derde klasse A

  Promoveren en nu weer op promotie­koers? Wernhout verbaast vriend en vijand in derde klasse

  De meeste clubs in 4B waren er vorig seizoen enkele wedstrijden voor het einde van overtuigd dat Wernhout kampioen ging worden. Maar trainer Joost Anthonissen wilde hier niets van weten. Hij haalde alle druk weg bij zijn spelers. In de derde klasse presteert Wernhout opnieuw uitstekend en staat vlak voor de winterstop op de tweede plaats achter Groen Wit, de winnaar van de eerste periode.
 2. LIVE WK voetbal | Slechts twee clubs leveren meer spelers aan kwartfinales WK dan Ajax

  LIVE WK voetbal | Slechts twee clubs leveren meer spelers aan kwartfina­les WK dan Ajax

  Voor het eerst sinds de start van het WK op 20 november staan er een hele dag geen wedstrijden op het programma. En ook morgen wordt er niet gespeeld in Qatar. Wat er dan wel gebeurt? In elk geval traint Oranje (15.00 uur) en laten wat spelers van het Nederlands elftal zich zien bij de pers. Daarnaast is er de nasleep van de duels van gisteren en blikken we vooruit op de kwartfinales. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.