Volledig scherm
© Thinkstock

Gezocht: freelance online sportredacteuren

De gezamenlijke online sportredactie van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad is op zoek naar enthousiaste freelancers die voor een digitale impuls kunnen zorgen.

Je werkt in principe in Tilburg en wordt aangestuurd door de leiding van de online redactie. Je bent het aanspreekpunt voor gezamenlijke online redactie van de drie titels, voor AD Sportwereld en voor de eigen sportverslaggevers en -medewerkers.

Je houdt de sportpagina’s van de drie websites doorlopend bij en weegt regionaal en (inter)nationaal sportnieuws tegen elkaar af. Je maakt snelle berichten, houdt social media in de gaten en zorgt voor continue aandacht voor sport op de homepages van de drie sites. Je hebt een belangrijke rol in de wijze waarop wij de regionale topsport online verslaan. Denk daarbij aan voorbeschouwingen, polls, verkiezingen, foto-albums, liveblogs en social media.

Je beschikt over relevante (sport-)journalistieke ervaring en hebt affiniteit met de regio. Daarbij kun je goed in teamverband werken en ben je stressbestendig en flexibel. Je hebt de vaardigheid om met sportredacteuren te sparren over de digitale aanpak van hun onderwerpen. Belangrijke voorwaarde is dat je in beginsel elk weekend inzetbaar bent.

Sollicitaties mogen gericht worden aan André Trompers, chef online: andre.trompers@persgroep.net. Reageren kan tot en met 19 december.

Poll

Steven Kruijswijk is een serieuze kandidaat voor de eindzege in de Tour

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
966 stemmen