Volledig scherm
Stijn Vreven. © Soccrates/BSR Agency

Géén promotie voor Vreven en Beerschot Wilrijk: KV Mechelen toch niet teruggezet na matchfixingschandaal

KV Mechelen en Waasland Beveren degraderen toch niet naar de Proximus League, het tweede niveau in België. Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag bepaald. Dat betekent dat het Beerschot Wilrijk van voormalig NAC-trainer Stijn Vreven toch niet promoveert.

De twee Belgische ploegen werden door de Belgische voetbalbond teruggezet naar aanleiding van een groot matchfixingschandaal. Beerschot Wilrijk en Lokeren zouden in eerste instantie de plaats innemen van beide ploegen, maar komen alsnog uit in de Proximus League in het nieuwe seizoen.

Het draait om een fraudezaak die anderhalf jaar geleden speelde, in de slotfase van het seizoen. Vier bestuurders van KVM uit die tijd werden veroordeeld voor competitievervalsing. Mechelen en Waasland Beveren zouden hun onderlinge wedstrijd op 11 maart hebben verkocht.

Bij KV Mechelen stonden in het afgelopen seizoen doelman Michael Verrips en verdedigers Arjan Swinkels en Lucas Bijker onder contract. De club promoveerde naar de Jupiler Pro League en won de beker.