Weergaloze Eriksen leidt Denemarken naar het WK

VideoDenemarken heeft zich vanavond als laatste Europese land verzekerd van een plek op het WK van 2018. In het Aviva Stadium in Dublin versloeg de ploeg van Åge Hareide Ierland met 1-5. 

Na het 0-0 gelijkspel in Kopenhagen was de overwinning voor Denemarken ruim voldoende om voor de vijfde keer in de geschiedenis een WK-ticket veilig te stellen.

De grote man bij Denemarken was Christian Eriksen. De speler van Tottenham Hotspur tekende met een hattrick voor  de 1-2, de 1-3 en de 1-4. Zijn eerste goals was op aangeven van Feyenoorder Nicolai Jørgensen.

Ierland was voortvarend aan de wedstrijd begonnen. Shane Duffy opende de score voor de thuisploeg vroeg in het duel. In de zesde minuut werd het 1-0. De 1-1 van Andreas Christensen leidde echter na bijna een halfuur spelen de ondergang van The Boys in Green in. Nicklas Bendtner maakte het feest voor Denemarken aan het einde van de wedstrijd compleet door in de 90ste minuut een penalty te benutten na een overtreding van James McClean: 1-5.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Christian Eriksen © EPA
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Kasper Schmeichel © Action Images via Reuters
Volledig scherm
Christian Eriksen © Action Images via Reuters
  1. FC Groningen nog even ver weg voor NAC na ijskoude 1-1

    FC Groningen nog even ver weg voor NAC na ijskoude 1-1

    Lange tijd mocht NAC vrijdagavond in een ijskoude Euroborg de warme gedachte koesteren dat het dichter bij Groningen zou komen. Het kreeg de kansen om de temperatuur het hoge noorden tot onder het vriespunt te laten zakken. Een eigen doelpunt van Marí en een late gelijkmaker van Te Vrede (1-1) maakten echter dat Groningen op negen ronden voor het einde voor de Bredanaars nog even ver weg ligt dan toen ze vrijdagavond op pad gingen voor de verre uitreis: zijnde vier punten.