Michael van Gerwen na zijn overwinning op concurrent Rob Cross.
Volledig scherm
Michael van Gerwen na zijn overwinning op concurrent Rob Cross. © Getty Images

Eenzame verjaardag voor Van Gerwen in Birmingham: ‘De andere kant van een mooi leven’

Beste darter wordt 30Michael van Gerwen viert vandaag zijn dertigste verjaardag. Dat doet de darter uit Vlijmen op bescheiden wijze in Birmingham, waar vanavond in het kader van de Premier League een ontmoeting met James Wade wacht. ,,Je hoort mij niet klagen.”

Omdat Van Gerwen zich morgen alweer in het Duitse Saarbrücken moet melden voor de German Darts Open, zit een feestje met familie en vrienden er niet in. ,,Ach, volgend jaar ben ik weer jarig. Het komt sowieso vaak niet goed uit, omdat ik tijdens deze maanden altijd druk ben met de Premier League. Dat is de andere kant van een mooi leven, haha.”

Facetime

Voor het thuisfront zit er dus niets anders op dan een telefoontje of een videogesprek via Facetime en ook voor het feestvarken zelf staat er geen groot feest op het programma. ,,Ik moet gelijk na mijn wedstrijd door naar het vliegveld. Dat zal hem dus niet worden voor mij, maar dat hoort erbij. Je hoort mij niet klagen.”

Vorig jaar vond de drievoudig wereldkampioen nog wel een gaatje in zijn bomvolle agenda om zijn 29ste verjaardag te vieren. Samen met collega Raymond van Barneveld en voetballers Daley Blind en Davy Klaassen, die toen nog onder contract stonden bij respectievelijk Manchester United en Everton, dineerde hij in Engeland. Van Barneveld plaatste de foto op de vooravond van de Premier League-speelronde in Manchester, waar Van Gerwen vervolgens met 6-6 gelijkspeelde tegen Daryl Gurney en met 1-7 won van Michael Smith.

Lijstaanvoerder

Met zijn drie wereldtitels als pronkstukken puilt de prijzenkast van Van Gerwen inmiddels uit. De Vlijmenaar voegde daar afgelopen weekend, een paar dagen voor zijn dertigste verjaardag, zijn dertigste toernooizege op de Euro Tour aan toe. Bovendien is Mighty Mike hard op weg om in de Premier League andermaal als lijstaanvoerder de play-offs in te gaan.

Van Gerwen heroverde vorige week in Cardiff de koppositie door concurrent Rob Cross met 8-2 af te drogen. Met nog vier speelronden op het programma stevent de nummer één van de wereld voor het zevende jaar op rij (!) af op winst van de reguliere competitie. De beste vier spelers plaatsen zich voor de play-offs van de prestigieuze Premier League, die de veelvraat uit Vlijmen al vier keer op zijn naam bracht.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen