Volledig scherm
Denzel Dumfries met op de achtergrond Pablo Rosario. © EPA

Dumfries na ‘pijnlijkste nederlaag’: ‘We hebben gevochten als leeuwen’

Rechtsback Denzel Dumfries kon er na afloop niet omheen dat de late nederlaag van PSV bij Tottenham Hotspur (2-1) een terechte weergave was van de verhoudingen op het veld. ,,Als je naar de hele wedstrijd kijkt, hadden zij de grotere kansen.”

Dat neemt niet weg dat Dumfries na afloop enorm teleurgesteld was. ,,We waren heel dichtbij en hebben gevochten als leeuwen. Helaas valt dan eerst de gelijkmaker en maken ze daarna nog de 2-1", zei de PSV-verdediger na afloop voor de camera van Veronica. ,,We stonden als team goed en Jeroen (Zoet, red.) hield ons goed in de strijd. We deden er met zijn allen alles aan om een goal te voorkomen. Het is heel zuur dat-ie op het einde dan toch valt.”

Voor Dumfries kwam de nederlaag op Wembley tegen Tottenham Hotspur naar eigen zeggen harder aan dan de eerdere verliespartijen tegen FC Barcelona en Internazionale. ,,Ik denk dat dit degene is die het meest pijn doet, al zit ik nu nog in de emotie.”

Door de nederlaag tegen Spurs zit het Champions League-avontuur van PSV erop. Ook een vervolg in de Europa League lijkt geen haalbare kaart, maar Dumfries houdt de deur op een kier. ,,Daar gaat onze volle focus naar uit. Dat kunnen we nog bereiken, dus dan moeten we daar ook volle bak voor gaan. Als wij met dit team de Europa League ingaan, kunnen we het hartstikke goed gaan doen.”

Bekijk de samenvatting van Tottenham Hotspur - PSV.