Duits record Gnabry niet genoeg voor oefenzege op Argentinië

VideoDuitsland leek in de eerste helft op weg naar een monsterzege tegen Argentinië, want al na 22 minuten stond Die Mannschaft met 2-0 voor. De ploeg van Joachim Löw liet de Zuid-Amerikanen - waar Lionel Messi vanwege een schorsing ontbrak - echter in de tweede helft terugkomen: 2-2. 

Het begon zo mooi voor Duitsland. Serge Gnabry had al na een kwartier het record van Miroslav Klose verbroken. De aanvaller maakte zijn tiende goal en dat na slechts elf interlands. Klose deed er dertien duels over. 

Gnabry, die tegen Tottenham Hotspur vier keer scoorde, kon binnen het doelgebied raak schieten terwijl vier Argentijnen om hem heen stonden. Duitsland, dat net als Argentinië met een veredelde B-ploeg speelt, liep snel uit naar 2-0. Kai Havertz tikte van dichtbij raak. Niet veel later raakte Marcel Halstenberg de lat. 

De knal op de paal van Rodrigo de Paul was in de eerste helft al een waarschuwing. Na de rust scoorden Marcos Acuña en Lucas Ocampos voor Argentinië, waar Ajacied Nicolás Tagliafico de hele wedstrijd speelde.  Acuña kopte in de 66ste raak, invaller Ocampos schoot met binnenkant voet de gelijkmaker binnen. 

Duitsland leidt in de groep van Oranje, maar het Nederlands elftal speelde wel een wedstrijd minder. Die Mannschaft neemt het zondag in de EK-kwalificatie op tegen Estland. Oranje neemt het morgenavond in de Kuip op tegen Noord-Ierland.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Christian Charisius/dpa
Lucas Ocampos viert de gelijkmaker.
Volledig scherm
Lucas Ocampos viert de gelijkmaker. © Christian Charisius/dpa
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3495 stemmen