Volledig scherm
- © ANP

Drama voor Nederland: Adelinde Cornelissen moet met Parzival opgeven

Adelinde Cornelissen heeft zich tijdens de Grand Prix teruggetrokken. De dressuuramazone was nog maar even bezig aan haar proef met Parzival, toen ze zag dat het niet goed ging. Haar 19-jarige paard had de tong uit de mond hangen, waardoor de Nederlandse amazone moest afgroeten.


Het was al bijzonder dat Cornelissen en Parzival deze Olympische Spelen hadden gehaald. Parzival is namelijk al super oud en volgens de vorige bondscoach té oud om op dit niveau in actie te komen. De nieuwe bondscoach, Johan Rockx, besloot anders en nam de combinatie tóch mee. Meteen in de eerste proef moet Cornelissen dus al opgeven. In principe is dat nog geen ramp. Nederland komt met 4 dressuurruiters in actie en alleen de beste 3 resultaten tellen. Dit 'resultaat' van Cornelissen en Parzival wordt geschrapt. Dat betekent wel dat Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout zich niets meer kunnen permitteren.

Gestoken in de wang
Cornelissen laat na afloop aan de aanwezige Nederlandse media weten dat Parzival gestoken is in zijn wang. "Hij heeft 40 graden koorts gehad en was gewoon nog niet voldoende fit", zegt Cornelissen tegen het KWPN. "Hij heeft aan het infuus gestaan en ik heb het vandaag geprobeerd voor het team, hij liep de afgelopen week zo goed! Maar hij voelde vanaf het begin niet fit en ik wilde er niet alles uitpersen. Dus besloot ik af te groeten. Ik had dit olympisch optreden iets anders voorgesteld, dit heeft hij niet verdiend."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement