Volledig scherm
Christian Gentner © WITTERS

Drama bij VfB Stuttgart: vader aanvoerder Gentner overlijdt in stadion

Het was een zwarte middag voor VfB Stuttgart-aanvoerder Christian Gentner. Zijn ploeg won thuis van Hertha BSC (2-1), maar dat bleek na afloop slechts bijzaak. De vader van Gentner zakte na het duel in het stadion in elkaar en overleed, zo maakte de club bekend.

Gentner gaf direct na het duel enkele interviews aan het aanwezige journaille. Toen hij in de kleedkamer op de hoogte werd gebracht van de situatie van zijn vader, stormde hij weg richting de skybox waar Herbert Gentner de wedstrijd van zijn zoon bekeek. 

VfB Stuttgart heeft de clubwebsite aangepast op het trieste bericht. De club geeft aan in diepe rouw te zijn vanwege het overleden van Herbert Gentner en wenst de familie sterkte toe. Na afloop wilden de spelers van VfB Stuttgart niet meer over de wedstrijd praten. 

Gentner is het boegbeeld van de club. De middenvelder komt uit de eigen jeugd en maakte al deel uit van de selectie van VfB Stuttgart die in 2007 landskampioen werd. Gentner vertrok vervolgens naar VfL Wolfsburg, waarmee hij in 2009 ook de titel veroverde. In 2010 keerde hij terug naar Stuttgart om er nooit meer te vertrekken. Ook na de degradatie in 2016 bleef de vijfvoudig Duits international de club trouw. Met succes, want Stuttgart promoveerde een jaar later weer naar de Bundesliga.

Volledig scherm
Christian Gentner in actie tijdens het duel met Hertha BSC. © AP

Poll

Steven Kruijswijk is een serieuze kandidaat voor de eindzege in de Tour

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
966 stemmen