Dit zijn de voorspellingen van de door NAC verhuurde Bart Meijers (Helmond Sport): 'Wij zijn een taaie ploeg'

profeet van de weekElke week voorspelt een andere speler in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend. Deze week, tijdens de interlandperiode, is het de beurt aan de Bart Meijers. De door NAC aan Helmond Sport verhuurde verdediger.

De in Etten-Leur opgegroeide Meijers nog ongeslagen met de Oost-Brabanders, met de kanttekening dat alle wedstrijden in een gelijkspel eindigden. De eerste twee speelde hij de volle negentig minuten, de derde miste hij vanwege een enkelblessure. 

Volledig scherm
Bart Meijers afgelopen seizoen, in shirt van NAC. © ANP Pro Shots

Voor de ontmoeting met FC Den Bosch vrijdagavond is hij terug van de partij. ,,Het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd, want Den Bosch heeft een taaie ploeg.  Maar wij zijn ook een taaie ploeg en als we het niveau van Twente halen (2-2 gelijkspel, red.), weet ik zeker dat we gaan winnen."

Meijers verwacht geen stunt van FC Eindhoven, dat op bezoek gaat bij titelkandidaat Sparta. Het zou betekenen dat Eindhoven na vier duels nog altijd puntloos blijft. ,,Ik heb al een paar wedstrijden van Sparta gezien. Die hebben gewoon een heel goed elftal, dus ga ik voor een eentje."

De centrale verdediger is onder de indruk van de beloften van PSV. Meijers verwacht geen problemen voor de talenten die op bezoek gaan bij hun leeftijdsgenoten uit Utrecht. ,,We hebben al tegen Jong PSV gespeeld en die hebben wel heel veel kwaliteit. Een 'tweetje' dus."

De voorspellingen van Bart Meijers

Sparta - FC Eindhoven: 1
Go Ahead Eagles - FC Volendam: X
Cambuur - RKC: 1
Jong FC Utrecht - Jong PSV: 2
FC Twente - TOP Oss: 1
Jong AZ - Jong Ajax: 1
Roda JC - NEC: X
Almere City - MVV: 2
Helmond Sport - FC Den Bosch: 1

Volledig scherm
Bart Meijers in het shirt van Helmond Sport. © Thomas Bakker

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7453 stemmen