Als het een uitzinnige menigte is die de promotie, het halen van een finale viert of het klassenbehoud veilig stelt, is een pitch invasion vaak nog wel aardig om naar te kijken, zoals hier bij het lijfsbehoud van Everton.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het een uitzinnige menigte is die de promotie, het halen van een finale viert of het klassenbehoud veilig stelt, is een pitch invasion vaak nog wel aardig om naar te kijken, zoals hier bij het lijfsbehoud van Everton. © Action Images via Reuters

‘De tegenovergestelde pitch invasion: waar de fans van het verliezende team het veld bestormen en met het schuim op de bek’

ColumnHet is 28 april 1923, de dag van de FA Cupfinale op het heilige gras van het onlangs geopende Wembley. Het Londense West Ham United neemt het op tegen Bolton Wanderers. Een topaffiche. Iedereen op het eiland wil deze wedstrijd zien. Live uitzendingen bestaan nog lang niet.

  1. Van Dumfries tot Wijnaldum en van Lukaku tot Di María: Serie A ook dit seizoen zéér interessant

    Van Dumfries tot Wijnaldum en van Lukaku tot Di María: Serie A ook dit seizoen zéér interes­sant

    Traditiegetrouw trapt de Italiaanse Serie A als laatste van de Europese topcompetities af. Sampdoria - Atalanta Bergamo en AC Milan - Udinese (18.30 uur) zijn de eerste twee wedstrijden die op het programma staan. AC Milan is de titelhouder, maar zoals elk jaar is de concurrentie moordend. Zo is bij Internazionale supertandem ‘Lautaku’ in ere hersteld met de terugkeer van Romelu Lukaku en Juventus zint op revanche na de vierde plek van vorig seizoen.