3
EINDE
0
  • Cristiano Ronaldo 27' 48' 86'

Cristiano Ronaldo schittert met hattrick tegen Atlético Madrid

VideoCristiano Ronaldo is voor Juventus voorlopig zoveel waard als hij de laatste jaren voor Real Madrid was. Met een hattrick leidde hij zijn nieuwe club voorbij Atlético Madrid (3-0) om de Italianen voor de kwartfinales van de Champions League te plaatsen.

Door Edwin Winkels

Zo rustig als hij tot nu toe in de Champions League was geweest, met één doelpunt in de groepsfase en een timide optreden in Madrid, zo overtuigend stond Ronaldo op toen de club die hem juist hiervoor heeft aangetrokken hem nodig had. Binnen vijftig minuten had hij met twee kopstoten zo scherp en dodelijk als dolksteken de 2-0 uit de heenwedstrijd weggewerkt. Toen een verlenging dreigde schoot hij de strafschop binnen die een domme Correa had veroorzaakt.

Juventus kreeg daarmee wat het verdiende, Atlético werd gestraft voor zijn grote zonde. Coach Simeone is de voetbalschaamte ver voorbij. Hij stuurde zijn ploeg het veld in alsof het laatste kwartier al was aangebroken. Vanaf de eerste minuut met zijn allen verdedigen, met ook aanvallers Morata en Griezmann maar enkele meters voor het eigen strafschopgebied.

Volledig scherm
© REUTERS

Tactische zet

Dat leek al na drie minuten een foutieve tactische zet, toen Chiellini de bal van dichtbij inschoot. Scheidsrechter Björn Kuipers keurde het doelpunt echter af omdat Ronaldo in het heilige doelgebied een overtreding op doelman Oblak zou hebben begaan.

Iets meer dan 20 minuten later was het toch raak. In de knettergekke flipperkast in het stadion in Turijn, waar de grasmat onder hoge stroom leek te staan, kreeg Juve wat het al vanaf de eerste seconde amechtig zocht. Even waren Ronaldo en Bernadeschi van positie gewisseld; de laatste gaf vanaf links voor en op rechts kopte CR7 van dichtbij hard raak.

Vanaf dat moment werd het nóg meer overleven voor Atlético, een survivaltocht waarin coach Simeone normaal de onbetwiste leider is, maar dit keer niet. Al na vier minuten kopte Ronaldo opnieuw hard in. Doelman Oblak pareerde zijn inzet, maar de technologie wees Kuipers er razendsnel op dat de bal de doellijn was gepasseerd. Daarna leek Atléti het duel richting de verlenging te slepen, toen Juventus de rollen van de heenwedstrijd omdraaide en via de penalty alsnog toesloeg.

Volledig scherm
Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo en Moise Kean vieren de zege. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo viert zijn derde goal. © Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (79%)
  • Nee (21%)
5285 stemmen