Phillip Cocu.
Volledig scherm
Phillip Cocu. © Getty Images

Cocu op achttiende plaats met Derby County na vierde gelijkspel

Phillip Cocu blijft steken op een schamele zeven punten na zeven duels met Derby County, dat in mei in de play-offs nog promotie naar de Premier League misliep. Vanavond speelde zijn ploeg voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen het gedegradeerde Cardiff City.

Derby County begon het seizoen op maandag 5 augustus nog goed met een 1-2 overwinning bij Huddersfield Town, een andere degradant uit de Premier League. Sindsdien volgde er voor de ploeg van Phillip Cocu twee nederlagen en vanavond al voor de vierde keer een gelijkspel. Derby County staat daardoor op een achttiende plaats, maar omdat er 24 clubs in het Championship zijn nog wel drie punten boven de degradatiestreep. Kelle Roos heeft ook onder Cocu een basisplaats, Florian Jozefzoon viel vanavond in de 81ste minuut in. 

Derby County kwam vanavond al na zes minuten op voorsprong via Scott Malone, maar in de negentiende minuut maakte Robert Glatzel gelijk namens de bezoekers uit Wales. De ploeg van Neil Warnock, die mocht blijven zitten na de degradatie uit de Premier League, staat er met negen punten na zeven duels (twaalfde plaats) ook niet heel goed voor. 

Florian Jozefzoon in duel met Lee Peltier.
Volledig scherm
Florian Jozefzoon in duel met Lee Peltier. © BSR Agency
Duane Holmes baalt na een gemiste kans.
Volledig scherm
Duane Holmes baalt na een gemiste kans. © Getty Images
Kelle Roos baalt na de rake strafschop van Robert Glatzel.
Volledig scherm
Kelle Roos baalt na de rake strafschop van Robert Glatzel. © BSR Agency
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3527 stemmen