Ryan Babel maakte deze maand de overstap van Besiktas naar Fulham.
Volledig scherm
Ryan Babel maakte deze maand de overstap van Besiktas naar Fulham. © Getty Images

Clubs uit Premier League houden zich in tijdens winterse transferperiode

De clubs uit de Premier League hebben voor het eerst sinds 2012 veel minder uitgegeven aan nieuwe spelers in de winterse transferperiode. De accountants van Deloitte berekenden dat er in januari voor 180 miljoen Engelse pond (205 miljoen euro) is uitgegeven aan versterkingen. 

Dat is minder dan de helft van de totale uitgaven in januari 2018. Toen spendeerden de clubs 430 miljoen pond (491 miljoen euro) aan nieuwe spelers.

De belangrijkste oorzaak ligt bij de zuinigheid van drie toonaangevende clubs. Tottenham Hotspur, Liverpool en Manchester United besloten geen nieuwe spelers te kopen. Koploper Manchester City gaf betrekkelijk weinig uit. Volgens een woordvoerder van Deloitte zijn de clubs overgegaan op een langetermijnvisie in hun transferbeleid en hebben ze om die reden de hand op de knip gehouden. Niettemin blijft de Premier League de Europese competitie waar het meest wordt uitgegeven aan transfers.

De duurste aanwinst in de afgelopen maand was de Amerikaanse international Christian Pulisic. Chelsea nam hem voor 55 miljoen pond (63 miljoen euro) over van Borussia Dortmund. Newcastle United brak op de laatste dag van de transfermarkt het clubrecord met 22 miljoen euro voor de Paraguayaan Miguel Almiron.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen