City soeverein, rampzalig CL-debuut De Roon en Hateboer

Manchester City is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een soevereine zege bij Shakhtar Donetsk: 0-3. In dezelfde Groep C kenden Marten de Roon en Hans Hateboer een ronduit dramatische avond, want Atalanta Bergamo verloor met maarliefst 4-0 bij Dinamo Zagreb.

In de Premier League verloor City afgelopen weekend pijnlijk met 3-2  bij promovendus Norwich City, maar woensdagavond volgde in Oekraïne een passend antwoord: een zege waarvoor de basis al voor rust was gelegd. Eerst schoot Mahrez van dichtbij de openingsgoal binnen, nog voor de pauze gaf hij de bal knap mee aan Ilkay Gündogan, die de bal in de korte hoek punterde voor 0-2.

In de slotfase gaf het op een aansluitingstreffer jagende Shakhtar volop ruimte weg, maar Gabriel Jesus nog van wist te profiteren. Hij kreeg de bal mee van Kevin De Bruyne, met een koel schot in de verre hoek bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Volledig scherm
© EPA

Ontnuchterend

Aan kop gaat City daarmee evenwel niet, omdat Dinamo Zagreb in eigen huis keihard uithaalde tegen Atalanta. Met De Roon én Hateboer in de basis kende de Champions League-debutant een absolute rampavond in Kroatië. Na een halfuur stond het via goals van Marin Leovac en Mislav Orsic al 2-0 voor Dinamo Zagreb, dat kort voor de pauze dankzij de tweede van Orsic zelfs uitliep naar 3-0.

Na de pauze ging Atalanta voorzichtig op jacht naar een treffer die de ploeg weer wat in de wedstrijd zou helpen, maar de treffer viel juist aan de overkant. Orsic completeerde zijn hattrick, waarmee hij de nummer vier van het afgelopen Serie A-seizoen een wel heel ontnuchterende vuurdoop in het miljoenenbal gaf.

Samenvatting Zagreb-Atalanta: 

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen