Cercle Brugge wil onderzoek naar bizarre degradatie uit 2015

Cercle Brugge wil dat de Belgische justitie ook onderzoek gaat doen naar de laatste competitiewedstrijd van de club uit het seizoen 2014-2015. Cercle verloor toen voor eigen publiek met 3-2 van KV Mechelen na een bizarre slotfase, waarbij Mechelen scoorde vanuit buitenspel en via een strafschop. 

De thuisclub kreeg ook een rode kaart van scheidsrechter Bart Vertenten, een van de verdachten in het grootschalige onderzoek naar matchfixing, witwassen en fiscale fraude in het Belgische voetbal dat deze week leidde tot tal van aanhoudingen.

,,Het loont de moeite dat de bevoegde instanties een onderzoek instellen naar het verloop van deze wedstrijd met de gekende dramatische afloop voor Cercle Brugge'', schrijft de club, die dat jaar via de play-offs degradeerde naar de tweede klasse. Afgelopen seizoen wist Cercle Brugge weer terug te keren op het hoogste niveau.

België is in de ban van een groot voetbalschandaal. Woensdag werden heel wat prominenten opgepakt en verhoord, onder anderen twee invloedrijke spelersmakelaars, twee scheidsrechters en trainer Ivan Leko van Club Brugge.

Volledig scherm
Beeld uit Antwerp-Cercle Brugge van augustus. Jelle Van Damme protesteert bij arbiter Christof Dierick. (Het beeld van deze foto heeft geen link met het artikel). © Pro Shots

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5714 stemmen