Volledig scherm
MMA-vechter Pieter Buist. © ron magielse / pix4profs

Bredase MMA-vechter Pieter Buist wint op imponerende wijze eerste duel in Aziatische topcompetitie

De Bredase vechtsporter Pieter Buist heeft zijn eerste duel voor de Aziatische vechtsportorganisatie ONE Championship met overmacht gewonnen. In Bangkok maakte de MMA-vechter korte metten met zijn Japanse tegenstander Kota Shimoishi. 

In de lichtgewichtdivisie leek de Aziaat vooraf een geduchte tegenstander. Shimoishi is een ervaren vechter. ,,Een geduchte tegenstander’’, aldus Buist eerder. ,,Het is goede partij om te laten zien wie ik ben.’’

In maximaal drie rondes van vijf minuten zou het debuutduel beslecht worden. Buist nam in Thailand brutaal het initiatief. De kleinere Shimoishi probeerde er daartegenover een grondgevecht van te maken. Als een gek kroop de Japanner om de Bredanaar heen. Desondanks bleef Buist grotendeels uit de problemen. Na een moeizaam begin, waarin Buist een aantal stoten te verwerken kreeg, draaide hij het gevecht volledig om. 

Na een onbesliste eerste ronde kreeg de fysiek sterkere Buist de overhand. Shimoishi ging voor een grondgevecht, terwijl de langere Buist baat had bij het gebruik van zijn langere ‘reach'. Die werd uiteindelijk maximaal gebruikt. Halverwege ronde twee kwam de Bredanaar van de grond, waarna hij zijn opponent met een rake rechtse onderuit kreeg. Een salvo aan kniestoten volgde, met als gevolg de knock-out van de Aziaat.

Na het imponerende debuut liggen er in de lichtgewichtdivisie meer mooie uitdagingen op de loer. MMA-legende Eddie Alvarez (ex-UFC kampioen, vocht tegen Conor McGregor) tekende vorig jaar ook een contract bij ONE. ,,De kans is groot dat ik binnen een jaar tegen hem kan vechten", gaf Buist eerder aan.