Volledig scherm
Alex Schalk in het shirt van NAC. © Alex Schalk. ANP

Bomber van Breda gaat avontuur aan bij Zwitsers Servette FC

Alex Schalk heeft een nieuwe club. De 'Bomber van Breda' tekent een contract bij het Zwitserse Servette FC. De afgelopen seizoenen kwam de 25-jarige spits uit Prinsenbeek uit voor het Schotse Ross County. Die club verlaat hij transfervrij.

Schalk doorliep de jeugdopleiding van NAC, alvorens hij debuteerde in het eerste elftal. Vanwege zijn postuur en manier van spelen kreeg de aanvaller al snel de bijnaam 'Bomber van Breda'. In totaal speelde de aanvaller 58 duels voor de Bredanaars in de eredivisie, waarna hij vertrok naar Go Ahead Eagles. Tussendoor werd Schalk nog verhuurd aan (Jong) PSV, waarvoor hij uitkwam in de Jupiler League. 

In Schotland kende Schalk een wisselende periode. Aanvankelijk moest hij het in de Schotse Premier League doen met een rol als invaller, maar nadat hij in de laatste minuut van de League Cup-finale zijn club de eerste prijs uit de clubhistorie bezorgde, kon Schalk bij zijn supporters niet meer stuk. Afgelopen seizoen werd hij door de fans uitgeroepen tot speler van het jaar. 

De nieuwe Zwitserse club van Schalk komt uit op het tweede niveau. Afgelopen jaar eindigde Servette als derde in de Challenge League.

Volledig scherm
Alex Schalk, als matchwinner met de Schotse trofee op zijn hoofd. © Willie Vass

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

  • Ja (82%)
  • Nee (18%)
1875 stemmen