Volledig scherm
© REUTERS

Bertens is toe aan rust in aanloop naar Roland Garros

Kiki Bertens slaagde er in Rome niet in haar negende opeenvolgende zege te boeken. ,,Ik heb een paar kansen gehad, maar het was niet goed vandaag. Ik kon niet rustig blijven en mijn spelletje spelen”, zei Bertens over haar nederlaag tegen de Britse Johanna Konta.

Bertens won vorige week het WTA-toernooi van Madrid en gold met het ingaan van het finaleweekend als de favoriete voor de titel in Rome. ,,Het zijn twee geweldige weken geweest en ik kan erg tevreden zijn met de resultaten. Maar het was vandaag een beetje klaar. Het is een combinatie van factoren, onder meer vermoeidheid. Ik heb wat meer tijd nodig om te herstellen”, zei Bertens, die donderdag twee lange partijen speelde.

De afgelopen vier jaar deed Bertens aan de vooravond van Roland Garros mee in Nürnberg, maar het toernooi dat ze in 2016 en 2017 won laat ze dit jaar schieten. Ze neemt een paar dagen rust en reist eerder af naar Parijs. Door titelhoudster Simona Halep werd Bertens genoemd als belangrijke uitdaagster. ,,Alles kan daar gebeuren. Als ik goed speel, kan ik erg ver komen. Hopelijk is dat het geval”, zei Bertens.

Volledig scherm
© Getty Images