Volledig scherm
Kiki Bertens. © AFP

Bertens houdt zicht op WTA Finals na moeizame zege in Moskou

Winst in drie setsKiki Bertens is er met pijn en moeite in geslaagd om de kwartfinales van het WTA-toernooi in Moskou te bereiken. De 27-jarige Nederlandse won in drie sets van Kaia Kanepi uit Estland: 4-6, 6-3, 7-5. Hierdoor houdt Bertens zicht op deelname aan de prestigieuze WTA Finals later deze maand in het Chinese Shenzhen.

Aanvankelijk zag het ernaar uit dat Bertens in twee sets van de baan geveegd ging worden door Kanepi, de nummer 96 van de wereld. In de tweede set keek de Wateringse, nummer negen op de WTA-ranking, namelijk al vlot tegen een break achterstand aan. Bovendien leek ze te kampen met een voetblessure. Bertens wist zich echter op te richten en trok die set alsnog naar zich toe. Ook in de derde en beslissende set kwam Kanepi op een break voorsprong, maar opnieuw was het Bertens die mentale hardheid toonde. 

,,Ik ben blijven vechten”, zei Bertens bij het interview na afloop. ,,Ik worstel met mijn lichaam, maar ik neem nu rust en ga me weer voorbereiden op de partij van morgen.” In de kwartfinales treft ze de winnares van de partij tussen Anastasija Sevastova en Kristina Mladenovic, die later vandaag gespeeld 

WTA Finals

Bertens houdt door de overwinning op Kanepi nog altijd zicht op deelname aan de WTA Finals in China. Aan dat toernooi mogen de beste acht speelsters van de wereld meedoen, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat nummer acht van de WTA-ranking Serena Williams in Shenzhen acte de présence zal geven. De Amerikaanse kwam niet meer in actie sinds de verloren finale op de US Open.

Daardoor gaat de strijd om het achtste startbewijs op de WTA finals vermoedelijk tussen Bertens en Belinda Bencic. De Zwitserse staat tiende op de wereldranking, een plekje lager dan Bertens dus, en wist zich net als de Nederlandse te plaatsen voor de kwartfinales in Moskou.