Kiki Bertens.
Volledig scherm
Kiki Bertens. © BSR Agency

Bertens brengt ‘bepaalde vibe’ naar Rosmalen

Het tennistoernooi van Rosmalen lift mee op het succes van Kiki Bertens, die als eerste geplaatst is op het Autotron. ,,Je voelt weer een bepaalde vibe in het Nederlands tennis", zei toernooidirecteur Marcel Hunze.

Om welke uiting van het toernooi het ook gaat, van de abri's tot aan de programmaboekjes, een foto van Bertens prijkt erop. Bertens is hot en dat is deze week te zien. ,,Dinsdag, toen Bertens voor het eerst speelde, was het centrecourt op een paar plekken na vol", aldus Hunze. ,,De komende dagen is het nog geen uitverkocht huis, maar het gaat wel heel druk worden. Kiki is daarin heel belangrijk, maar ook iemand als Stefanos Tsitsipas is extreem populair aan het worden. De komende drie tot vier jaar zien we sowieso een stijgende lijn qua kaartverkoop.”

Ambassadeur

Quote

Dat wij als tennis Kiki hebben, gaat absoluut zijn vruchten afwerpen, voor de sport en voor ons toernooi.

Toernooidirecteur Marcel Hunze

Bertens is opgeklommen naar de vierde plek op de wereldranglijst en daarmee de beste Nederlandse tennisster in de historie. ,,We willen haar graag nadrukkelijk positioneren. Ze is natuurlijk dé ambassadeur van het Nederlands tennis. En dus van ons toernooi. Maar tijdens de week laten we haar zo veel als mogelijk met rust, want er komt zoveel op haar af", aldus de directeur.

,,Als sport en als toernooi heb je helden nodig. Het mooiste voorbeeld is het effect van Kim Clijsters en Justine Henin, die het Belgische tennis zo'n boost hebben gegeven. Er kwamen ineens allemaal toernooien bij in België. Zonder Max Verstappen was de Formule 1 natuurlijk ook nooit naar Zandvoort gekomen. Acht jaar terug keken er misschien 100.000 mensen naar Formule 1, nu anderhalf miljoen. Dat wij als tennis Kiki hebben, gaat absoluut zijn vruchten afwerpen, voor de sport en voor ons toernooi."

Bertens komt morgen weer in actie. Ze speelt in de tweede ronde tegen landgenote Arantxa Rus.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen