Kiki Bertens.
Volledig scherm
Kiki Bertens. © Getty Images

Bertens bevestigt status van mondiale topper op slopende dag in Rome

Virtueel nummer 3Op een slopende dag in Rome heeft Kiki Bertens haar status als mondiale topper weer eens bevestigd. 

2 wins on 1 day feels pretty good😊 now time to recover and 😴 see you tomorrow @internazionalibnlditalia

630 Likes, 26 Comments - Kiki Bertens (@kikibertens) on Instagram: "2 wins on 1 day feels pretty good😊 now time to recover and 😴 see you tomorrow..."

De tennisster uit Wateringen won vanmorgen na een lange partij in drie sets van Amanda Anisimova en zette vanavond in de derde ronde ook de Spaanse Carla Suarez-Navarro opzij . Tegen Suárez-Navarro speelde vermoeidheid Bertens parten en was haar spel van wisselend niveau, maar voldoende om in drie sets af te rekenen met de Spaanse: 6-4, 1-6, 6-3.

Bertens, die vandaag bijna vier uur op het Italiaanse gravel stond, staat daardoor in de kwartfinale. Daarin is morgen Naomi Osaka de tegenstander. De nummer 1 van de wereld klopte vanavond de Roemeense Mihaela Buzarnescu in twee sets (6-3, 6-3). 

Quote

Kiki Bertens staat virtueel derde van de wereld na bereiken kwartfina­le in Rome.

Tegen Suárez-Navarro speelde vermoeidheid Bertens parten en was haar spel van wisselend niveau, maar voldoende om in drie sets af te rekenen met de Spaanse: 6-4 1-6 6-3. In de eerste set brak ze meteen twee keer de servicegame van haar tegenstander en was de set snel binnen (6-4), maar in de tweede waren de rollen omgedraaid en liet Suárez Navarro Bertens kansloos (1-6). De mentale veerkracht van de Nederlandse bleek groot, want in het derde en beslissende bedrijf had ze alles weer onder controle en na twee snelle breaks was de buit binnen (6-3).

Kiki Bertens.
Volledig scherm
Kiki Bertens. © Getty Images

Bertens speelt in Rome met een nieuwe status. Ze won vorige week het prestigieuze toernooi van Madrid zonder setverlies en bereikte daardoor de hoogste positie ooit van een Nederlandse tennisster op de wereldranglijst. Bertens kan deze week veel punten verdienen voor de wereldranglijst, aangezien vorig jaar de eerste ronde in Rome al het eindstation was voor de Nederlandse. Ze heeft inmiddels acht partijen op rij gewonnen. Door haar kwartfinaleplek in Rome wipt Kiki Bertens in elk geval virtueel naar de derde plaats op de wereldranglijst.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen