Volledig scherm
© AFP
1
EINDE
3

Hoofdrollen Ronaldo en Asensio in zinnenprikkelende Clásico

Real Madrid heeft in het heenduel in de strijd om de Spaanse Supercup afgerekend met Barcelona. Het werd een krankzinnig duel, met name in de tweede helft, waarin Real uiteindelijk met 1-3 te sterk was.

Nabeschouwing

In de eerste helft van de eerste officiële Clásico van het seizoen gebeurde er maar weinig, de 0-0 ruststand vertelde het hele verhaal. Maar beide Spaanse grootmachten maakten dat gebrek aan amusement na de pauze dubbel en dwars goed.

Zo was er de 0-1, al vroeg in de tweede helft. Gerard Piqué werkte een bal ongelukkig in eigen doel. Niet veel later viel Cristiano Ronaldo in, en daarmee was het hek van de dam. Eerst kwam Barcelona nog op 1-1: Lionel Messi benutte een strafschop na een schwalbe van Luis Suárez.

Maar daarna barstte het voetbalfeest pas écht los. Eerst tekende Ronaldo met een fantastisch schot voor 1-2, bij het vieren van die treffer trok hij zijn shirt uit. En zo kon het dat hij een paar minuten later zijn tweede gele kaart kreeg, toen hij in de ogen van de scheidsrechter een schwalbe maakte.

Daarmee leek Barça aan te kunnen zetten voor een slotoffensief, maar het was juist Real dat scoorde. Uit een counter was het de eveneens ingevallen Marco Asensio die er met een snoeihard schot onderkant lat voor zorgde dat De Koninklijke met een ruime marge naar de return kunnen toeleven: die tweede wedstrijd is woensdag in Madrid.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft
De eerste helft was ronduit matig, de tweede helft maakte álles goed. Wat een heerlijk duel, Real op pole-position voor de return van woensdag.

GOAL! 1-3 REAL MADRID! Doelpunt Marco Asensio
Het is smullen in de tweede helft. Op het scheiden van de markt beslist Marco Asensio het duel. Hij pegelt de bal werkelijk schitterend binnen, via de onderkant van de lat.

RODE KAART! REAL MADRID MET TIEN MAN
Het is werkelijk niet te filmen... Nu krijgt Cristiano Ronaldo zijn tweede gele kaart wegens een schwalbe, maar dat is niet terecht. Dat was die eerste wel: hij trok z'n shirt uit na zijn doelpunt. Real dus met een man minder.

GOAL! 1-2 REAL MADRID! Doelpunt Cristiano Ronaldo
Wat gebeurt hier allemaal na rust?! Wát een goal nu, van de getergde Ronaldo. Hij schiet de bal prachtig in de lange hoek.

GOAL! 1-1 BARCELONA! Doelpunt Lionel Messi
Terechte pingel of niet, hij gaat er wel in. Messi stuurt Keylor Navas de verkeerde hoek in, stand weer gelijk.

Barcelona jaagt op de gelijkmaker! Eerst stuit het twee keer op Keylor Navas, maar dan krijgt Luis Suárez een penalty! Dat lijkt behoorlijk op een schwalbe, maar hij gaat op de stip.

Volledig scherm
© Photo News

Real neemt het heeft in handen. Marcelo schiet hard op op Marc-André Ter Stegen, waarna een goal van Cristiano Ronaldo wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Heerlijke poging! Gareth Bale geeft voor, Cristiano Ronaldo probeert het met een omhaal. De bal gaat echter bij lange na niet op doel, maar het was het proberen waard.

Oei, nu bijna een eigen goal aan de andere kant. Luis Suárez geeft hard voor, maar de bal caramboleert over het doel.

Een hels fluitconcert, en dat kan eigenlijk maar één ding betekenen. Cristiano Ronaldo komt binnen de lijnen, hij vervangt Karim Benzema. Tegelijkertijd komt Denis Suárez bij Barcelona voor de tegenvallende Gerard Deulofeu.

Het is nu helemaal open, wát een start van de tweede helft. Karim Benzema is erdoor op links, maar aan het eind van zijn voorzet kan Dani Carvajal niet scoren. Jordi Alba haalt de bal geweldig van de lijn.

Volledig scherm
© AFP

Barcelona wil meteen iets terugdoen! Een voorzet van Ivan Rakitic komt terecht bij Gerard Deulofeu, die eveneens een voorzet geeft. De bal gaat echter voorlangs, ook Lionel Messi kon er niet bij.

GOAL! 0-1 REAL MADRID! Eigen doelpunt Gerard Piqué
Daar is de voorsprong voor Real, een ongelukkig moment voor Piqué: hij werkt de bal achter zijn eigen keeper.

Lionel Messi frommelt zich door de Real-defensie en gaat neer, maar krijgt geen penalty. En terecht, was geen sprake van een overtreding.

Aftrap tweede helft
We zijn weer begonnen, hopelijk krijgen we iets meer hoogtepunten te zien.

Het is rust, zo zien ook een flink aantal mensen, op een doodnormale zondagavond.

Volledig scherm
© EPA

Wederom een spijkerharde tackle, nu van Dani Carvajal op Andrés Iniesta. Ook hij krijgt geel, ook deze is dik terecht.

De grootste kans tot nu toe, voor Real Madrid. Isco legt de bal terug op Gareth Bale, zijn snoeiharde schot wordt door Marc-André Ter Stegen tot corner verwerkt.

Goede ingreep van Keylor Naves en Mateo Kovacic! Jordi Alba geeft laag en hard voor, maar het Real-duo weet de bal tot corner te verwerken voordat Lionel Messi erbij kan.

Volledig scherm
© AP

Daar meldt ook Real Madrid zich bij het doel van Barcelona. Schot van Casemiro van grote afstand, geen enkel probleem voor keeper Marc-André Ter Stegen.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
3
6
Rode kaarten
0
1
Balbezit
60%
40%
Strafschoppen
1
0
Hoekschoppen
13
4
Vrije trappen
20
14
Overtredingen
10
16
Buitenspel
4
5
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
5
7
Gered door de doelman
4
4
Schoten naast
5
4
Terug naar boven

Opstelling

4-3-3
4-3-1-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
63 stemmen