Volledig scherm
© REUTERS

‘Barça onderhandelt via media over Neymar’

VideoEen nieuwe aflevering van de soap rond Neymar: de Franse sportkrant L’Equipe zet groot op de voorpagina dat Barcelona Neymar wil overnemen. In ruil mag Paris Saint-Germain dan Philippe Coutinho en Ivan Rakitic hebben. En ook nog eens 40 miljoen euro.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat PSG met dat voorstel akkoord gaat aangezien de Franse club twee jaar terug liefst 222 miljoen euro voor Neymar neertelde. Volgens Loïc Ravenel, een analist bij de CIES Observatory of Football (international centrum voor sportstudies), hoort dat allemaal bij het spel. ,,Barça doet een test om te zien hoe PSG reageert.”

Sportmarketing-expert Virgile Caillet sluit zich daarbij aan. ,,We zijn in een fase waarin Barcelona proefballonnetjes de wereld instuurt, via de pers of via zaakwaarnemers. Om zo in te schatten wat PSG aanvaardbaar vindt.”

Door de overbodige Coutinho en Rakitic aan te bieden, kan Barça tegen de fans zeggen dat de club er alles aan heeft gedaan om Neymar terug te halen. Intussen heeft de Braziliaan duidelijk gemaakt dat hij PSG wil verlaten. Veel interesse in de aanvaller is er niet. Eerder werd naast Barcelona ook Real Madrid en Manchester United genoemd, maar de laatste weken is het stil. Real haalde Eden Hazard voor 100 miljoen euro.  

Negativiteit 

Volgens Ravenel kan PSG nooit de 222 miljoen euro van twee jaar geleden terugverdienen. ,,Hij kwam toen bij PSG binnen met de Gouden Bal als de man die het machtsevenwicht in het Europese topvoetbal wel even zou veranderen.” In Parijs kampte Neymar veelvuldig met blessures, kreeg te maken met een beschuldiging van verkrachting, het slaan van een supporter en nog meer negatieve uitspattingen.

Daarom schat Ravenel de waarde van de Braziliaan nu in op 120 miljoen euro. ,,PSG zal ook wat water bij de wijn moeten doen. Het is duidelijk dat je nu geen 300 miljoen euro kunt vragen.”

Tijani Goullet AD on Twitter

L'Equipe. July 17. #frontpage #primapagina #rassegnastampa #portada #backpage #football #sports #Neymar #fcbarcelona

Video Neymar: ‘Ik ben geen superheld en ik ben niet perfect’

Volledig scherm
© BSR Agency