Volledig scherm
© Getty Images

AZ-fans wel welkom in Brussel voor EL-duel met Antwerp

Antwerpen-fans mogen hun club niet steunen in Enschede, waar AZ het Europa League-duel met Antwerp vanwege het instorten van het stadiondak speelt, maar de Alkmaarse supporters zijn wel welkom in Brussel. Philippe Close, burgemeester van de Belgische hoofdstad, wil alle supporters ‘met open armen ontvangen.’

AZ neemt het morgen op tegen Antwerp in de play-offs van de Europa League. Dat gebeurt in Enschede, omdat een deel van het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar instortte. De return is volgende week in Brussel, omdat het stadion van Antwerp niet voldoet aan de Europese eisen. Om die reden is het Koning Boudewijnstadion het onderkomen voor de return.

Voor dat duel deed  Ludo Van Campenhout (N-VA), de Antwerpse wethouder van Sport, een opmerkelijk verzoek aan Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede. ,,Met het oog op de veiligheid en de fair play zou ik u dan ook, mede in naam van de club , vragen ook de Alkmaar-supporters te weigeren”, schrijft Van Campenhout in een e-mail. ,,Zo is de veiligheid gegarandeerd en kan de match op een eerlijke wijze plaatsvinden.”

,,Ik heb begrip voor uw bekommernissen qua veiligheid te meer u al gastvrij bent om een neutraal terrein aan te bieden”, klinkt het verder in de e-mail. ,,Zoals gisteren gesteld , blijf ik er echter bij dat alleen de bezoekende supporters weren tegen de geest van voetbal ingaat en een onbillijk voordeel is voor AZ Alkmaar.”

Een officiële reactie op de e-mails van Van Campenhout is er nog niet.