Volledig scherm
© BELGA

Antwerp mag na 25 jaar weer Europa in

Royal Antwerp FC heeft zich vandaag verzekerd van deelname aan de voorronden voor de Europa League. Dat deed de oudste profclub van België door Charleroi met 3-2 te verslaan.

Charleroi kreeg de Bosuil meteen stil met doelpunten van Victor Osimhen en Dorian Dessoleil. Er waren 12 minuten gespeeld en Europees voetbal leek even ver weg voor de thuisploeg. Tien minuten later stond het alweer gelijk: Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov, de laatste uit een strafschop, waren de doelpuntenmakers. Charleroi speelde inmiddels met tien na een rode kaart voor Gjoko Zajkov.

Na ruim een uur zette Mbokani Antwerp op voorsprong en barstte het feest langzaam los bij de club die via de vierde plaats in de kampioenspoule play-off 1 een duel om Europees voetbal had afgedwongen. Charleroi was de winnaar van play-off 2 en mocht zo als nummer negen van het reguliere seizoen nog hopen op een Europees avontuur.

Antwerp speelde 25 jaar geleden voor het laatst Europees. In 1993 verloor de Belgische club de Europa Cup II-finale van Parma. 

Volledig scherm
De spelers van Antwerp vieren feest. © BELGA
Volledig scherm
© BELGA