Volledig scherm
Sofyan Amrabat van Feyenoord heeft kramp. © ANP

Amrabat: Niet vergeten dat we tegen wereldtop hebben gespeeld

Sofyan Amrabat maakte de laatste weken vooral minuten in het tweede elftal van Feyenoord, maar woensdag stond hij ineens oog in oog met de sterren van Manchester City. 

,,Dat was even andere koek'', zei Amrabat, met gevoel voor understatement. ,,Zonde dat we thuis met 4-0 verliezen. Maar we moeten niet vergeten dat we tegen de absolute top van de wereld hebben gespeeld. City is voor mij één van de kandidaten om de Champions League te winnen.''

Na een paar korte invalbeurten stond Amrabat voor het eerst aan de aftrap in de hoofdmacht van Feyenoord. De Marokkaanse zomeraankoop had de opdracht gekregen om als rechtsback in een nieuw 5-2-3-systeem de steeds maar opkomende linksachter Benjamin Mendy uit te schakelen.

,,Ik heb de eerste helft vooral zakelijk gespeeld. Na rust was ik op het middenveld wat meer in mijn element. Ik kreeg vaker de bal, kon mijn acties maken en het spel verdelen. Het ging best aardig, maar ik kan nog veel beter.'' Een kwartier voor tijd ging Amrabat moegestreden naar de kant. ,,We moeten de Champions League nu even 'parkeren' en op naar zondag, tegen PSV. We zijn de competitie goed begonnen en willen die lijn doortrekken.''

Teleurgesteld

Jens Toornstra was teleurgesteld dat hij niet in de basis stond. ,,Ik wist al een aantal dagen dat ik niet in de basis zou staan, het is nooit leuk horen dat je niet speelt. Maar je moet tegen zo’n tegenstander natuurlijk wel met een tactisch strijdplan komen. Helaas was ik daar vanavond het slachtoffer van. Ergens kan ik dat ook wel begrijpen. Ik ben teleurgesteld, maar je moet ook tactisch denken. We speelden met vijf verdedigers en twee middenvelders, dus dan valt er één positie op het middenveld weg. Helaas was dat vandaag die van mij'', aldus Toornstra, die in de tweede helft wel mocht invallen.

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
1574 stemmen